Werktuigbouw

IGB is uw partner voor ontwerp verificatie en kwalificatie. Wij leveren hoogwaardige FEM berekeningen vastgelegd in heldere rapportage, gemaakt op basis van uw standaard.

IGB is gespecialiseerd in sterkte berekeningen met de Eindige Elementen Methode (EEM). Onze berekeningen kan worden gebruikt voor ontwerp verificatie of toelating.

Ontwerp verificatie

Falende onderdelen in de test fase of als het product reeds in gebruik is genomen hebben een grote impact op doorlooptijd en kosten. De Eindige Elementen Methode is een doeltreffende manier om de statisch en dynamisch gedrag van complexe geometrische ontwerp in een vroeg stadium te toetsen. IGB kan eventueel ook adviseren in geval een ontwerpwijziging noodzakelijk blijkt te zijn.

Ontwerp optimalisatie

IGB kan u ook helpen om uw design te optimaliseren. Afhankelijk van uw eisen kunnen wij u helpen om uw ontwerp sterker, lichter, beter bestand tegen trillingen of andere eisen.

Ontwerp kwalificatie

In vele takken van de industrie worden de eisen ten aanzien van de certificatie en aansprakelijkheid elk jaar strenger.

De ervaring die wij hebben in het maken en vastleggen van EEM berekeningen voor de transport industrie waar de eisen op een zeer hoog niveau staan kun u wellicht ook op uw product toepassen: voor het zelf kwalificeren van uw ontwerp of om bij de autoriteit in te dienen.

Ons doel is om alle aspecten van de certificatie en kwalificatie mee te nemen en de verkregen data zo te presenteren dat deze door de certificerende instanties vlot goedgekeurd kan worden .

Projecten

Voor een indruk van de door ons gerealiseerde projecten, zie onze Project sectie.

© 2004—2020 IGB B.V. Als bezoeker van onze site accepteert u onze voorwaarden.